FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

МВнР: Все още не е преустановен приема на документи в Русия

МВнР: Все още не е преустановен приема на документи в Русия

Снимка: БГНЕС/ЕПА
Към момента приемът на документи и тяхната обработка в консулските служби на България на територията на Русия, не е преустановен,  съобщиха от МВнР в отговор на запитване на БНТ.

Поводът – разпространената снощи информация от РИА Новости, че България временно спира приема на документи за туристически визи и визи за собственици на имоти.

Още по темата

5 авг 2022 16:30

35

5 авг 2022 13:18

364

Процесът е забавен поради намаляването на техническия състав. С приоритет се обработват спешни и хуманитарни случаи. МВнР ще информира своевременно при всяка промяна на ситуацията, се казва още в отговора на Външно.Вчера Русия изгони 14 български дипломати и служители от представителствата ни в Москва, Санкт-Петербург и Екатеринбург. Действията на Москва са реципрочен отговор на изгонването на 70 дипломати и служители на руските представителства у нас.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!