FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Къде може да ни глобят, ако сме навън?

Повече от 400 души са с наложени глоби за разходки в паркове и градини до момента. Някои актове обаче, може да се окажат незаконосъобразни.

Още по темата

31 мар 2020 14:33

259

29 мар 2020 17:47

126

Въпреки снежното време и малкото хора, излезли на улицата, полицейско присъствие не липсваше и днес на бул. „Витоша“. От 20 март преминаването през паркове, градски градини и спортни площадки е забранено.
„Витошка“ обаче не попада в забранените зони, наложени глоби обаче имаше и там. Въпросът е за какво?

„Има си заповед на министъра, с която той е ограничил събирането на повече от две лица. Тази заповед важи абсолютно навсякъде дали в парка, дали в градинката, пред блока – нямат право да се събират“, коментира адвокатът Валентина Каменарска.

Според експертите обаче заповедите са хаотични, а голяма част от актовете може да се окажат незаконосъобразни. Има значение кой и къде е установил нарушението. Не всички паркове и градини са с официален статут на такива, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Повечето граждани твърдят, че са наясно какви точно са забраните. Но не оправдават огромните глоби за тях.

От Здравното министерство обявиха, че санкциите за различните нарушения ще бъдат разгледани поотделно и определени наново.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!