FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Каква зима ни очаква? Проф. Рачев вещае да е с 1 градус над нормата

Каква зима ни очаква? Проф. Рачев вещае да е с 1 градус над нормата

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
В социалните мрежи започна да се промъква, че ще има „ужасна и страшна зима“. Нека кажа професионалната прогноза на големите центрове. 60% е вероятността зимата да е по-топла с 1 градус над нормата. 30% е вероятността тя да бъде нормална по отношение на температурите. По 5 на сто е вероятността да по-студена с около 1 градус или много топла с 1,5 градуса“.

Това заяви климатологът проф. Георги Рачев пред bTV.

„Между 12 часа и 16 часа ще наблюдаваме слънчево затъмнение. Във вторник, 25 октомври, в 14 часа в София около 30% ще е захапано слънцето от сянката, а във Варна – 40%“, добави той.

„През цялата следваща седмица ще има много слънце. По-високи ще бъдат минималните температури сутринта. Ако нямаше ниски сутрешни температури, можеше да се каже, че е ранното лято. В Западна Европа ще има бури, а на места градушки. Дъжд в България няма да има през цялата седмица“, обясни климатологът.

В София, Пловдив и Варна максималните температури ще достигат до 28 градуса.

По съвсем различен начин е моментната картина в другия край на света. В щата Мичиган снежни виелици затрупаха магистрали.

В Австралия от седмица има обилни дъждове, които причиниха големи наводнения. В момента интензитетът на валежите там намалява.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!