FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Йотова: Служебният кабинет има важна задача – да върне стабилността!

Йотова: Служебният кабинет има важна задача - да върне стабилността!

Снимка: БГНЕС
Вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи действията на служебното правителство във връзка с осигуряването на газови доставки у нас.

Още по темата

19 авг 2022 19:19

182

19 авг 2022 18:15

289

Тя коментира, че вчерашното решение за приемане на един танкер от предложените от „Шиниър“ е продиктувано от възможностите, защото предишния кабинет се е осигурил инфраструктура, по която втечнения газ от танкерите да достигне до нашата територия, предаде БНТ.

По думите ѝ това, което прави служебния кабинет е опит да осигури газ на изгодни цени.

„Освен провеждането на изборите, служебният кабинет има важна задача – да върне стабилността и сигурността на българските граждани и да преведе българите през кризата по възможно най-добрия начин.

Действията за гарантиране на доставките и на енергийната сигурност на страната са стъпки в правилната посока. Вярвам не само на министъра на енергетиката, но и на целия Министерски съвет, че ще направят така, че българите да преминат възможно най-леко през зимата и през тежките месеци, които предстоят.“, коментира Йотова.

Тя присъства на честванията по случай 145-ата годишнина от Шипченската епопея.

Към момента на територията на Република България не се ремонтира украинска военна техника, увери служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!