FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Йотова: Нито една държава не допусна такъв хаос с ваксините

Нито една държава не допусна такъв хаос в цяла Европа, обвини вицепрезидентът Илияна Йотовав във вразка с кампанията по ваксинирането срещу коронавируса.

Тя участва в  церемония в памет на загиналите медици по време на Руско-турската освободителна война тя заяви, че никой не слуша какво говорят от ваксинационния щаб.

„Аз наистина съжалявам този втори щаб, който трябваше да отговаря за ваксините. Аз не съм чула техните проблеми, тяхната гледна точка. Взимат се решения под влиянието на емоции, да се рапортува, че не сме на последно място в Европа. Ние пак сме на последно място но хаосът, който създадохме в последните дни, не е в полза никому“, подчерта тя, цитирана от bTV.

Още по темата

2 мар 2021 11:05

14

2 мар 2021 09:23

40

2 мар 2021 09:08

34

Според вицепрезидента предварителните графици са „разрушени“ и така хора от най-уязвимите групи ще останат без ваксини.

Тя смята, че е било грешка, че ваксините не са били директно раздадени на личните лекари и вместо това се е разчитало на „зелени коридори“.

Илияна Йотова допълни, че българските граждани не са информирани за характеристиките на разрешените ваксини. В същото време тя видя недопустими изказвания, идващи от Националния оперативен щаб.

„Напоследък чувам нещо доста опасно – тенденция определени членове на НОЩ да се изкушават с политически тези. Недопустимо е“, посочи тя.

На церемонията беше и председателят на ваксинационния щаб проф. Красимир Гигов. Пред журналисти той беше лаконичен, че организация има, но ваксини – не.

„Единствения проблем са недостатъчните ваксини, но се очакват другата седмица и отново да влезем в график. Системата е готова”, обяви той.

Директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов каза, че в момента се ваксинират приоритетно секционните и районните избирателни комисии: „Хората разбраха, ще изчакат до 15 март, като премине ваксинацията на комисиите, предполагам, да се отворят „Зелените коридори“. За съжаление, няма достатъчно ваксини. Това, което се очакваше през февруари не дойде, за векторната ваксина говоря. Надявам се да има допълнително доставки”.

През март общо 550 хиляди дози ще дойдат у нас, стана ясно от думите на директора на „Пирогов”.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!