FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Искат общи мерки срещу вируса в зимните ни курорти

Искат общи мерки срещу вируса в зимните ни курорти

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Националният борд по туризъм настоява за общи мерки срещу разпространението на коронавируса в зимните курорти на България през предстоящия сезон по примера на Австрия, Швейцария, Италия, Франция и САЩ.

В позиция се казва, че мерките трябва да бъдат разработени от държавата, общините, курортите и здравните власти, и да се прилагат едновременно на всички места.

Призовават се здравните власти да не приравняват ски комплексите към конкретни области или градове с огнища на заразата, тъй като те са самостоятелни обекти, предаде БНР.

От бранша подчертават, че заразяването на туристи през март и април в Австрия, Швейцария, Франция и Северна Италия е станало в малки групи във вътрешни условия, а не на пистите.

В понеделник позицията ще бъде депозирана до вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и до министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!