FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Инж. Венцислав Славков с повече информация за инцидента в БДЖ

Снощи маневрен локомотив удари пътнически влак на Цетрална гара-София. Според първоначална информация причината за удъра е прилошаване на локомотивния машинист. Той не е успял да задейства навреме спирачната система на влака. Повече информация за инцидента даде управителят на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД инж. Венцислав Славков.
Пред Bulgaria ON AIR Инж. Славков отбеляза, че не е ясна скоростта, с която се е движил влакът. Не е имало и кой да окаже помощ на машиниста, в момента на инцидента той е бил сам.

„Колегите от железопътна инфраструктура следят движението на влаковете. Допускането на маневрения състав върху влака е извършено съобразно правилата, които са заложени за работа в гарата“, уточни управителят на „БДЖ-Пътнически превози“.

Славков подчерта, че периодично се извършват прегледи на машинистите в БДЖ. Те са в зависимост от тяхната възраст. Проверяват ги и за алкохол. В случая пробите за алкохол и наркотици на локомотивния машинист и маневрената бригада са отрицателни.

„Капацитетът на Централна гара е намален заради ремонта, налага се някои влакове да бъдат на едни и същи коловози до въвеждане в експлоатация на останалите. За да успеем да подредим влаковите състави за обслужване на влаковете и да тръгват навреме, се налага да се извършват такива маневри“, каза още инж. Славков в „България сутрин“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!