FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Иван Гарелов: Избори пак ще има

„Не мога да опровергая себе си, защото от началото на кризата казах, че при тази раздробеност на политическото пространство, след всеки избори ще идват нови и нови.

Още по темата

6 дек 2021 22:51

60

25 апр 2021 18:34

172

Има вероятност да се направи някакъв скалъпен кабинет, но той ще е временен. Така че избори пак ще има“, каза журналистът Иван Гарелов в студиото на Bulgaria ON AIR.
Той прогнозира, че вотът ще е най-късно с местните.

„Преди самите избори се карат, а знаят, че след това ще трябва да разговарят. Защо не вземат решение за промени в Избирателния кодекс, което да позволи уедряване на партиите, за да може една коалиция да спечели достатъчно гласове. Всеки си прави тънки сметки. Пълен абсурд е това, че колкото повече избори се правят, така се пречиствало – това го говорят тези, които не могат да влязат, или влязоха за малко, но излязоха“, допълни Гарелов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него един от вариантите е продължаване на служебния кабинет.

„Ние поне още 5-6 години ще се лутаме, вредата е огромна. Те не си дават сметка, че хората все повече се отчайват от демокрацията. Не е решение президентско управление, то изисква още много подробности. Или понеже сега харесваме Радев, дай да е президентска република. И защо пък трябва да свикваме с коалицията“, попита журналистът.

И е категоричен, че не трябва да си във властта, за да участваш в парламента.

Попитан дали третият мандат ще отиде при „Български възход“ и възможно ли е да има президентски сценарий, той отговори: „Има някаква конспирация, защото тези проценти, които липсваха, дойдоха в последния момент. Това боде очите. Някои социологически агенции му даваха много висок процент, защо? Това е изкуствено раздут процент, да, той е симпатичен, аз също го харесвам.“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!