FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

За или против подлезите в София? Тръгна петиция за премахването им

За или против подлезите в София? Тръгна петиция за премахването им

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Гражданска петиция набира подписи за премахване на подлезите в София и да се наложи организация на придвижване, при която пресичането на улици и булеварди в града да става наземно, чрез изграждане на повдигнати пешеходни пътеки и поставяне на светофарни уредби. До момента подписката е подкрепена от 35 столичани.

Според автора на предложението Владимир Христовски подлезите са опасни, недостъпни и най-вече неподдържани. Той твърди, че тяхното място из целия град е абсолютно необосновано и излишно.

„Средствата, предвидени за поддръжката им, която не се вижда, могат да бъдат пренасочени към изграждането и развитието на политики за хората и моблиността. Подлезите често се превръщат в обекти на вандализъм и дом на бездомници. В следствие на липсата на охрана в подлезите и добро осветление в тях, често хора стават жертви на престъпления.  Функцията им отдавна е неактуална, а именно в тях да се извършва търговска дейност“, пише още в петицията.

„Гражданите си даваме сметка, че има места, на които подлезите трябва да бъдат запазени и нека останат, тъй като там няма алтернатива или се намират до магистрален или скоростен път, но настояваме да бъдат поддържани и охранявани от хора в активна работна възраст, а не пенсионирани служители на МО или МВР, за да има полза от присъствието им там“, се казва още в петицията.

 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!