FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Засаждат люляци за облагородяване на Централните софийски гробища

Засаждат люляци за облагородяване на Централните софийски гробища

Снимка: БГНЕС
Днес продължава възстановяването на Централните софийски гробища съвместно между Столичната община и инициативата Гората.бг., съобщава на своята страница във Facebook столичният кмет Васил Терзиев.

Той припомня, че преди седмица Столичната община обяви началото на мащабна акция по почистване на гробищните паркове. Още в първите дни бяха извозени десетки камиони със стотици тонове отпадъци, само от пет декара площ. Остават над 2800 – толкова е площта на всички девет гробищни парка в София, посочва кметът.

Неговата амбиция е за една година да бъде възстановена средата на местата за покой, занемарявани по думите му в продължение на 30 години. Терзиев призовава доброволци и организации да се включат и заедно с усилията на новото ръководство на ОП “Гробищни паркове”.

Столичният кмет благодари на Никола Рахнев от инициативата Гората.бг, които са сред първите, отзовали се на апела на Столичната община.

„Ден след националния празник се събираме заедно – доброволци и екипи на общината, за да премахнем нежеланата растителност и на нейно място да засадим 300 люляка“, посочва Терзиев. Той вярва, че заедно граждански организации, доброволци и община ще се справят много по-бързо за възстановяване на местата, на които отдаваме заслужена почит и уважение към починалите.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!