FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Заловиха дрехи менте на ГКПП „Капитан Петко войвода“

Заловиха дрехи менте на ГКПП "Капитан Петко войвода"

Снимка: Агенция Митници
Близо 17 200 текстилни изделия с етикети на известни търговски марки, както и голямо количество материали за опаковане на тютюн за наргиле задържаха служители на ГКПП „Капитан Петко войвода“, съобщи нова ТВ.

При проверка на товарен автомобил с турска регистрация, който влизал в страната от Гърция на 16 февруари, са открити незаконните стоки. Шофьорът е турски гражданин и е представил документи за превоз на текстилни изделия от Турция за Германия.

Превозното средство е подложено на проверка с рентгенова апаратура и по този начин е установена необичайната плътност в товарното помещение.

При извършена проверка, митническите служители установяват, че има скрити материали за опаковане на тютюн за наргиле, сред които 9400 етикета и опаковки от различни разфасовки, както и 6 кг полиетиленови ленти.

В митническо хале в Пловдив е продължила проверката на камиона и там са открити 192 кашона, които съдържали блузи, тениски, якета, панталони от плат деним с етикети на световноизвестни марки.

Още по темата

18 яну 2020 19:58

84

12 дек 2019 15:26

3

6 дек 2019 12:35

5


Задържани
са общо 17 188 текстилни изделия, от които 10 084 са били декларирани. Задържани са и декларираните стоки поради съмнения, че нарушават правата върху интелектуалната собственост. Останалите 7104 артикула не са били описани в търговските документи и са задържани като предмет на контрабанда.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!