FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Елха под наем за празника

За първи път тази година в София може да се наеме елха. От  парка на Витоша ще се погрижат за дръвчето след като вече са отминали празниците, съобщи Bulgaria ON AIR.
Антон и Карина създават проект, който поставя началото на устойчивото отглеждане на дръвчета в специални контейнери.

„Инициативата започна преди 6 години, когато за четвърти път след неуспешен опит да засадим жива елхичка, със съпруга ми решихме, че трябва да направим нещо по въпроса, за да могат много повече елхички да оцеляват след празниците.

Още по темата

24 ное 2022 19:08

19

19 дек 2021 10:08

2

Тогава всъщност започнахме тази мисия“, сподели управителят на коледния парк – Карина. „Най-хубавото, което можем да направим, е да си вземем една и съща елхичка, която винаги да си е в нашия дом. Тук да си е цялата година, да си е в сигурни ръце, а вкъщи да ни радва душите за три седмици и обратно тук“, каза Стефан.

Цените варират в зависимост от размера и сорта на елхата. Като най-големите, около 4 метра, може струват 400 лева. Най-евтиният вариант е 20 лева. А всеки, който желае, може да си наеме коледно дръвче.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!