FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Доц. Вазов: Бизнесът тръгва, нещата вървят по-добре отпреди кризата

Парите в държавата. Разполагаме с малко над 2 млрд. лева. За какво ще стигнат?

Два млрд. лева не са малко пари, още повече за месец и половина. На практика служебното правителство не може да прави политики. Това каза за „Денят ON AIR“ ректорът на ВУЗФ доц. Григорий Вазов и допълни: „Ако няма достатъчно кандидати за малките кредити, ББР трябва по някакъв начин да се издържа. Всички тези неща, които са казани, те трябва да бъдат проверени. По отношение на ББР трябва да се провери защо са дадени тези пари, този 1 млрд. лева. Трябва да се види и какви други кредити са давани през този период – на кого е даден кредит, не кого не е даден, тоест да бъде направен един анализ. „.

По думите му много собственици на малки и средни предприятия имат различни идеи.

„За да има таван на кредитите, в правилата за нейното функциониране трябва бюджетът да поеме своите ангажименти, при положение, че излезе на загуба“, обясни той за Bulgaria ON AIR.

Според него Българската банка за развитие не може да е на загуба, тъй като е миналата през всички надзорни действия през последните 3-4 г.

„Имаме още от 3-3,5 млрд. лева от кредити, които може да се ползват. Не мога да кажа дали е правилно или не, че няма актуализация на бюджета, тъй като това е политически въпрос. Не може да кажеш просто на някого: „актуализирай бюджета“, посочи доц. Григорий Вазов.

От думите му стана ясно още, че в това правителство има много добър министър на туризма.

„Бизнесът тръгва, нещата вървят, и то по-добре отпреди кризата“, допълни събеседникът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!