FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Детските градини отварят, дезинфекцията в стаите по 4 пъти

От днес детските градини и яслите в страната възстановяват дейността си постепенно. Общините сами ще вземат решение кога точно да отворят градините в периода от 22 май до 1 юни. Въведени са строги противоепидемични мерки.

Директорът на ДГ 84 „Братя грим“ Петя Йосифова увери пред „България сутрин“, че четири пъти дневно ще се прави дезинфекция на стаите.

Още по темата

22 май 2020 08:20

22

19 май 2020 22:55

34

„Ще спазваме мерките, дезинфекцията ще се извършва не в присъствието на децата, а когато са навън. Цяла седмица кипи трескава подготовка. Извършени са всички санитарни действия, осигурили сме почистващи препарати, дезинфектанти, учителите ще са с маски, предпазни шлемове и ръкавици“, посочи тя. Родителите няма да бъдат допускани вътре в сградата, а влизането на деца и учители ще става през три входа.

„Децата ще бъдат придружавани от учители и помощник-възпитател, за да стигнат до стаята си“, посочи Йосифова пред Bulgaria ON AIR.

Медицинските сестри ще мерят температурата на деца и учители при влизане. В ДГ „Братя Грим“ обаче няма да ползват живачни термометри, които бяха препоръчаните от министъра на образованието Красимир Вълчев и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. По-късно обявиха, че препоръката е объркване и ще се ползват други термометри.

„Живачните термометри не се ползват от 2009 г. по изискване на ЕС. Те отнемат и време. Закупили сме 11 електронни термометри“, каза директорът на ДГ 84 „Братя Грим“.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!