FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Дентална клиника от ново поколение отвори врати в София

Бъдещето на денталната медицина вече има свой адрес в столицата: Младост 4, до блок 496. Новата клиника Petar Duchev Kids & Dental Care Office е специализирана в две направления: лечение на деца и профилактика на здрави възрастни пациенти.

Музикално изпълнение на цигулка на 7-годишната Катерина Михайлова отбеляза откриването на новата дентална клиника. За събитието тя беше подготвила Менует на Бах като специален поздрав към д-р Цвети, както всички деца се обръщат към д-р Цветелина Дучева.

Проектът за новата клиника започва в една смутна година, каквато беше 2020-а, но д-р Дучеви и преди са показвали, че предизвикателствата не ги плашат, а напротив – мотивират ги да бъдат още по-смели.

Дентална клиника от ново поколение отвори врати в София

Източник: Petar Duchev Kids & Dental Care Office

“У нас повечето дентални лекари не искат да работят с деца. Защото те са особен вид пациенти – изискват много търпение от страна на специалиста – както към самите деца, така и към техните родители. Често в края на една сравнително лесна манипулация и трите страни остават неудовлетворени и изнервени. Лечението на деца обикновено е свързано с много посещения и бавен напредък. Затова много от колегите предпочитат да работят с възрастни пациенти и да прилагат по-скъпо струващо лечение“, обясни д-р Дучев пред представители на медиите.

“Ние решихме да направим нещо различно и да създадем специализирана клиника, в която да лекуваме само деца. А отделно да провеждаме профилактика – само профилактика за здрави възрастни пациенти”, уточни той.

Дентална клиника от ново поколение отвори врати в София

Източник: Petar Duchev Kids & Dental Care Office

“Преди 7 години, когато започнахме да се занимаваме с лечение на деца, имахме 60 пациента, а сега те са 1200 и се увеличават. Графикът ни в първата клиника беше запълнен за месеци напред и това ни подтикна да разработим този проект“, допълни д-р Дучева. В новата клиника освен отделни стоматологични кабинети, има и операционен блок, оборудван с най-съвременната техника, за да може да се провеждат сложни процедури при деца под медицински сън. „Този метод се прилага при 3 основни групи пациенти – деца между 1 и 5 години, такива със страхов синдром, както и с алергии или придружаващи заболявания. Много често родителите първо се плашат, но когато им бъдат обяснени предимствата и мерките, които взимаме, след това са благодарни, че са избрали да лекуваме децата им по този начин“, разказа д-р Дучева.

Дентална клиника от ново поколение отвори врати в София

Източник: Petar Duchev Kids & Dental Care Office

„Вярваме, че профилактиката е най-добрият начин пациентите ни никога да не разберат колко скъпи могат да бъдат имплантите и коронките. Именно заради това създадохме и второто звено към клиниката – т.нар. Dental Care Office. В него ще провеждаме само и единствено процедури за професионална дентална хигиена“, каза д-р Дучев, като наблегна на това, че нито личната, нито професионалната дентална хигиена, могат да съществуват самостоятелно една без друга. „Дали нашият пазар е готов за това, което ще предлагаме в Dental Care Office, предстои да разберем. Тук хората, които ще ни посещават, всъщност няма да са пациенти, защото пациентът е човек със здравословен проблем, а ние искаме да посрещаме и да се грижим само за здрави хора“, поясни той.

Новата дентална клиника се намира в близост до Бизнес парк София и разполага с подземен паркинг за удобство на посетителите. Разположена е на 2 етажа с обща площ 1100 кв. м, а инвестицията е в размер на 2,1 млн. лева. Подобна клиника е единствена по рода си не само в България, а и в региона.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!