FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Двама задържани за серия от три палежа в Хасково

Двама задържани за серия от три палежа в Хасково

Снимка: архив, БГНЕС
Мъж на 33-годишна възраст и негов приятел са задържани за серия от три палежа в Хасково миналата нощ. Това съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР в града Атанас Ненков.

След беседи първият направи пълни самопризнания за начина и метода на извършване на запалванията, уточни Ненков, цитиран от БТА.

В 19:30 часа пламна първо сградата на бивш тютюнев склад на ул. „Средна гора“. След това огнеборците бяха пренасочени към горящ покрив на изоставена постройка на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, а последна в серията бе също необитаема къща на ул. „Добруджа“.

Проверява се съпричастността и на другото задържано лице, което е живеело заедно със заподозрения, добави Ненков. По негови думи и двамата са клошари. Основният заподозрян е известен на органите на реда, има криминални регистрации и е лежал в затвора, добави Ненков.

Той отбеляза, че полицията веднага след първия случай е стартирала заградителни мероприятия в целия град, а целият наличен състав е бил изведен на пътя. Самият предполагаем извършител е бил засечен от камерите за видеонаблюдение в града и арестуван на 100 метра от мястото на последния палеж.

Разследването продължава, работи се на пълни обороти, каза още директорът на ОД на МВР – Хасково.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!