FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Военни показват бойна техника и умения в Деня на детето

На 1 юни – Международния ден на детето по традиция ще се проведе Ден на отворени врати във военни формирования в страната.

Военнослужещите от Сухопътните войски в Стара Загора, Благоевград, Плевен, Смолян,  Шумен, Мусачево, Враца, Горна Оряховица, Асеновград ще посрещнат всички желаещи. Те ще запознаят посетителите с историята на военните формирования, ще им покажат различни образци на въоръжение, бойна техника и снаряжение, ще демонстрират своите умения.

Младите приятели на Сухопътните войски ще имат възможност да разгледат и войсковите музеи, съобщиха от МО.

В авиобаза Безмер от 9:30 до 12:30 ч любителите на авиацията ще имат възможност да се запознаят отблизо с ремонтираните и модернизирани самолети Су-25, стрелково въоръжение, екипировка, специална и самолетообслужваща техника. Децата ще покажат своя талант на конкурс за рисунка на асфалт, където най-добрите ще бъдат отличени с награди.

Във Военновъздушната учебна база (ВВУБ) – Долна Митрополия ще се проведе организирано посещение на 50 ученици от 9-и и 10-и клас на СУ „Евлоги Георгиев“ – гр. Тръстеник и 50 ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Пордим. Младежите ще имат възможността да посетят музея на ВВУБ, да наблюдават статичен показ на авиационна техника, както и да посетят района на диспечерската кула за наблюдение на полети, съгласно плановата таблица за деня.

В град Пловдив в район 2 на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) на ул. „Ген. Радко Димитриев“ №2 от 9.30 ч. до 12.00 ч. е организиран Ден на отворени врати. Ще бъдат развърнати 5 учебни центъра, където посетителите могат да видят стрелково оръжие, алпийско снаряжение – лична екипировка, свързочни средства и парашутно-материална част, а петият е център за стрелба със 7.62 мм ПК с халосни боеприпаси.

В София от 10:00 до 16:00 ч Военната академия „Г. С. Раковски“ отваря врати за граждани и гости по повод 1 юни, Международния ден на детето, и в навечерието на 2 юни, Деня на Ботев и загиналите за свободата на България. Посетителите могат да се запознаят с богатото културно-историческо наследство и възможностите за обучение, както и да разгледат Комплекс Царски зали. Във връзка с предстоящите кандидатстудентски изпити всички бъдещи студенти и техните родители могат да се запознаят с програмите за обучение.

Във Варна от 10.00 до 12.00 ч. и от 14.00 до 16.00 ч. ще се проведе „Ден на отворени врати“ във Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“. Гостите ще имат възможност да посетят Инженерен и Навигационен факултет, Център за интегрирано управление и мониторинг на брегова зона, киберцентър, басейна. Ще има демонстрации на работа с безпилотни летателни апарати /дрон/ и събитие в Планетариума.

По време на мероприятията ще бъдат спазвани противоепидемичните мерки.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!