FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Вашите сигнали от София: Избуяли треви, кърлежи…

Вашите сигнали от София: Избуяли треви, кърлежи...
В разгара на пролетта са нужни спешни мерки по поддръжката на зелените площи в цялата страна.

За пореден път получихме сигнал в платформата на Helpbook.info за неокосена тревна растителност в столичния квартал Младост 2. В момента тревата е избуяла повече от метър, а сред нея се въдят кърлежи и всякакви паразити, от което страдат деца, възрастни и домашни любимци. Като екстра навсякъде се валят изсъхнали клони, храсти и отпадъци. „Моля да се се задействате и да си свършите работа върху притежаваното от общината място“, апелира авторът на сигнала. (Вижте целия сигнал тук)

Положението е идентично и в район „Красна поляна“. Там периодично се извършва косене, но според изпратените снимки това е крайно недостатъчно. Растителността е превзела огромно пространство, алеите са обрасли и кални, кварталното игрище е запустяло, а съоръженията предназначени за игра са потрошени и ръждясали. (Вижте целия сигнал тук)

В район „Красно село“ също се е оформила джунгла. Част от тревата се коси, но на избрани места- от едната страна на блоковете площите са приведени в ред, от другата няма минаване, а това е основният път към Общината.

„Моля за коректна работа и тревата в междублоковото пространство също да се коси!“. (Вижте целия сигнал тук)

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!