FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Василева: „Зеленият сертификат“ не е бил обект на споразумението

„Не мисля, че има някакви трусове в коалицията, защото всичко, свързано със „зеления сертификат“, никога не е било обект на нашето коалиционно споразумение. Нашата позиция не се е променила от самото начало. Ние се обявихме не против самия „зелен сертификат“. Той се използва, за да бъде направена един вид задължителна ваксинация“, посочи Виктория Василева от ИТН в студиото на „Денят ON AIR“.
Според нея ваксинирането на всеки трябва да е доброволен акт, а в момента, в който се появява „зеленият сертификат“, той прави невъзможно осъществяването на нормалния живот.

„НС не е обществена сграда. Това не е МОЛ, театър, заведение. Това е работно място. Не може „зеленият сертификат“ да ви ограничава да извършвате своите трудови права. Ние сме против това „зеленият сертификат“ да бъде механизъм хората да бъдат задължавани да се ваксинират“, изтъкна Василева. И добави, че здравето на всеки е негов личен избор.

Тя коментира и темата с наложения мораториум върху цените на тока, парното и водата.

„Ръководим се в нашите действия по това да лобираме между интересите на хората. Давам си сметка, че решението с мораториума е изключително крайна мярка, спорна мярка. За нас това беше единственият начин, в условията на война, да „спрем часовника“, за да имат възможност хората, които са специалисти, да намерят най-адекватните механизми и мерки за овладяване на кризата“, подчерта Василева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ ще направят всичко възможно този мораториум да отпадне поради липсата от неговата необходимост много по-рано от крайния заложен срок – 31 март.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!