FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

БСП въвеждат нов стандарт и демократична процедура

БСП въвеждат нов стандарт и демократична процедура

Снимка: Булфото
Мисля, че въвеждаме един нов стандарт на демократична процедура и ангажираност на всеки партиен член в избора на бъдещия председател, е заявила заместник-председателят на БСП Деница Златева след Националния съвет на партията, цитирана от пресцентъра на БСП днес.

Имахме конструктивен пленум, защото приехме правилата, по които ще бъде избиран пряко за първи път в историята на БСП бъдещият председател на партията, е посочила Златева. Много предложения са били направени в хода на изработването на правилата, а от БСП са използвали европейски опит, защото прекият избор е популярна практика при европейската левица.

Ще има ясен и прозрачен процес – и при предизборната кампания, и при процеса на съставяне на избирателните списъци, процеса на организация на изборната кампания, изборния ден, е обяснила Деница Златева. Има и Централна комисия по подготовка на избор, съставена от 9 члена, която е била избрана днес, а неин председател е Емил Войнов. Уточнените дати за избора на председател са 26 април – за първия тур на избора, и 3 май – ако се наложи балотаж.

Всеки социалист ще може да участва в прекия избор, достъпни ще бъдат секционните избирателни комисии, като гласуването ще се проведе в един ден.

Деница Златева е обяснила, че всеки трябва да представи платформата си и виждане за развитие за развитието на партията. „Това трябва да бъде сблъсък на идеи, а не сблъсък на това кой харесва или не харесва ръководството“, е отбелязала тя.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!