FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Близнашки: Народът е дълбоко разединен

„Националният празник трябва да обединява народа. Това е действително денят на свободата. Велика дата в българската история. Хората, които предизвикват дебати за смяна на датата на Националния празник, са едни и същи – това са деца на номенклатурата, които бленуват да получат своите 15 минути обществено внимание. Трети март е една уникална дата. Това е възкресението на българската държава“, коментира конституционалистът и бивш служебен премиер проф. Георги Близнашки пред Bulgaria ON AIR.
Той бе категоричен, че националните празници не трябва да се използват за партийна пропаганда и агитация.

„Това е поредната проява на национален нихилизъм. Когато не уважаваш собствения си национален празник, как искаш другите да те уважават? Правителството трябваше да си даде сметка какво е реалното положение на нещата“, изтъкна професорът и допълни, че българският народ е дълбоко разединен.

„Онзи размахан юмрук ще разделя нацията много дълго време. Това няма да отмине. След като си разделял нацията в продължение на няколко години, не може да очакваш да срещнеш съпричастност за обединение. Нужни са големи усилия. Трябва да се възстанови националното единство“, обърна внимание той.

Проф. Близнашки обясни, че в момента всички партии се представят най-големите поддръжници на НАТО, но е правилна позицията да се порицае войната.

Той каза още, че войните не се водят заради ценности, а заради интереси.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!