FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Без хапване, пийванe и концерти на коледните базари в София

Без хапване, пийванe и концерти на коледните базари в София

Снимка: БГНЕС
Забранява се разполагането на маси и консумацията на място в откритите Коледни базари в София, реши на свое заседание софийският оперативен щаб, начело с кмета Йорданка Фандъкова.

Забранява се и поставянето на открити сцени за провеждане на културна програма, съобщават от пресцентъра на Столичната община.

Още по темата

29 окт 2020 18:57

21

София тази година ще има три коледни базара – в Градската градина, в парка на НДК и на площад Славейков. Функционирането на базарите ще е разрешено при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.
Организаторите им трябва да осигурят охрана за спазване на задължителните мерки, като не се допуска струпване на повече хора, въвежда се еднопосочност на движението и отделни вход и изход. На базарите е задължително носенето на предпазни маски от търговците и посетителите.

Същевременно на територията на Столична община продължава засиления контрол от служители на СДВР, Общинска полиция, Центъра за градска мобилност, Столичния инспекторат и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община за спазване на мерките в градския транспорт и търговските обекти. За периода от 10 октомври до 18 ноември са направени 18 636 проверки.

От началото на месец ноември екипи на СДВР са проверили 6656 карантинирани лица.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!