FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Без места в детските градини, но не заради бейби бум

Без места в детските градини, но не заради бейби бум

Снимка: БГНЕС
За поредна година в София има огромен недостиг на места в детските градини. „Предложихме ваучери за неприетите деца. Не се реализира предложението за използването на приземните етажи на сградите ново строителство за разкриване на детски градини. Не се търсят никакви алтернативни възможности краткосрочно и бързо да бъде решен този проблем“. Това заяви пред БНТ Цецка Бачкова, зам.-председател на ДСБ.

Още по темата

28 май 2021 22:39

59

27 май 2021 21:10

19

25 май 2021 21:00

159

По думите ѝ дневната грижа за деца трябва да бъде регламентирана. „Съществува под формата на нелегални практики, заобикалящи закона родители. Не беше помогнато достатъчно на семействата по време на кризата с коронавируса“, коментира Цецка Бачкова.

Според Бачкова, програмата за лятна почивка на децата е добра идея на служебното правителство. „Статистиката не говори за бейби бум. Струпването на хора в столицата е причина за недостига на места в детските градини, поради икономическото развитие на града. България има сериозен демографски проблем“, допълни Цецка Бачкова.

Според нея машинното гласуване ще спре познати схеми, които ще бъдат до голяма степен разбити или тяхното финансиране ще бъде спряно, с цел ограничаване на корпоративния или купен вот.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!