FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Асен Агов: Единственият изход от кризата е солидарност

Не може в такава извънредна ситуация и пред такова предизвикателство да няма разнообразни мнения и да няма различия. Те ще бъдат преодолени. Днес е първият сигнал за това, с изявлението на председателката на ЕК, че се приема формула, близка до българската, за подпомагане на пострадалите страни. Това е солидарност. Това заяви журналистът и политик Асен Агов в ефира на „Денят ON AIR“ относно ситуацията с пандемията от COVID-19.

„Европейският съюз беше толкова неподготвен за това предизвикателство, колкото всяка една страна в него. Сега вече на Италия ще бъде помогнато. Минали са само 2 седмици откакто са започнали мерките на Европейския съюз. Не смятам, че всичко е наред в ЕС, но смятам, че единственият път за изход от кризата е солидарният път“, отбеляза журналистът.

Според Агов Великобритания трябва да се справя сама с пандемията, поради нелепото си напускане на ЕС.

„Русия не е помогнала до този момент, защото 80% от онова, което достави е негодно, не става за европейските стандарти. Куба работи в американска болница установена в Италия. 60-те кубински лекари работят в американска болница. Това е американска помощ, а не точно кубинска. Китай, който е с най-много опит, е очаквано да бъде донор на идеи, на материали, заради онова, което изпита в своята провинция Хубей“, обясни той.

Наблюдаваме особена солидарност между хората, която не може да не се отрази на политическите решения, категоричен е Агов пред Bulgaria ON AIR.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!