FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Андрей Живков поиска мобилизация за интерконектора с Гърция

Андрей Живков поиска мобилизация за интерконектора с Гърция

Снимка: БГНЕС
Министърът на енергетиката Андрей Живков и екипът му настояха за пълна мобилизация за наваксване на натрупаното закъснение при изграждане на междусистемната връзка Гърция – България (IGB).

При посещение на място на обекта бяха очертани текущите проблеми при строителството и бяха набелязани мерки за тяхното отстраняване, съобщиха от министерството. Към момента предстояща е реализацията на ключови етапи от строителните дейности – преминаването под р. Марица и под яз. „Студен кладенец“.

Изпълнителите на строителните дейности от J&P AVAX S.A. потвърдиха ангажимента си да спазят последно договорения срок за завършване на строителството и пускане на връзката в търговска експлоатация.

Според този срок търговската експлоатация на IGB трябва да започне от средата на следващата година, след като изграждането на връзката бъде завършено до края на 2021 г.

От страна на Министерството на енергетиката бе потвърдена готовност за пълно съдействие на проектната компания и на изпълнителите на строителни дейности при комуникацията им с държавните органи за ускорено административно обслужване.

Още при встъпването си в длъжност министър Живков и неговият екип се ангажираха, че усилията за ускорено завършване на връзката ще бъдат сред техните основни приоритети, посочват още от ведомството.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!