FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Аварийни екипи махат опасни висулки от мостове и надлези

Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ реагира на сигнали за висулки, които са се образували на мостови съоръжения и надлези, съобщават от Столичната община.

Досега екипите са премахнали ледени късове от транспортни тунели в район „Подуяне“,  предстои да работят на надлеза на бул. “България“.

Екипите извършват обходи на терен в града и през нощта и проверяват транспортната инфраструктура.

От Общината напомнят, че собствениците на сгради трябва да се погрижат да почистят или да обезопасят мястото под стрехи и покриви, където е възможно да се образуват висулки, за да не създават предпоставки за инциденти.

А същевременно само в столицата спешна помощ са потърсили над 60 души. В травматологията в „Пирогов“ помощ са потърсили около 50 човека, някои от тях са с по-сериозни травми, основно по крайниците, съобщиха за Bulgaria ON AIR от лечебното заведение.

„Подлезът на бул. „България“, подлезът на “Подуяне“, както и повечето малки квартални улички в кварталите се превърнаха в истинско препятствие за столични.

Задълженията на общината са да почисти пред училища, детски градини, болнични заведения и други обществени места. Пред жилищните сгради и междублоковите пространства почистването е ангажимент на хората, а глобите варират от 100 до 5000 лева.   

„Във вчерашния и днешния ден се обработват улици в по-високите части на София“, уточни Татяна Асенова от Столичния инспекторат.

Собствениците на търговски обекти са отговорни и за ледените висулки по климатиците, припомнят от Столичната община. От Спешна медицинска помощ съобщиха за трима души с измръзвания.

Вижте още по темата в следващия репортаж


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!