FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

3 години без следа от инвалид: Отвлечен, за да проси?

3 години без следа от инвалид: Отвлечен, за да проси?

Снимка: архив Reuters
Близките на инвалид от врачанско село са убедени, че той е бил отвлечен и изведен от страната с цел просия. От Мариус Петков няма и следа от 3 години насам.

Преди време мъжът е бил принуждаван да проси в Италия. Върнали го в страната ни без никакви документи. Мариус Петков се издирва от Интерпол, засега без резултат.

Той е на 60 години, инвалид, без два крака. Изчезнал е през 2016 година.

„В неговото състояние той не е способен да работи нещо друго. За това смятам, че е заминал именно с тази цел. По-рано пак е заминавал за просия. Лично той ми го казва“, обясни дъщеря му.

Тя разказа, че за последно се е чула с баща си на 16 септември 2016 г.

„Тогава ми каза, че е на ферибота във Видин и ще заминава някъде, но не знае къде. След това изгубихме контакт. Седмица по-късно телефонът му не съществува“, разказа Нели Николова пред „Нова тв“.

От полицията обяснили на близките на Петков, че той е тръгнал за чужбина с още 7 души от ромски произход. Те са от Монтана. Проведени са разпити на въпросните лица.

По техни данни възрастният мъж е забелязан за последен път на едно от летищата в Париж и разполагал с 40 евро.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!