FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

24-часови дежурства в Пета градска болница, няма свободни легла

Студенти влизат в Ковид отделенията. Готови ли са обаче специализантите за борбата със заразата?

„В момента 11 специализанти помагат в нашата болница. Те са преминали през Ковид отделението. Най-хубавото е, че има още желаещи да помагат. Те получават обучение най-вече как да се предпазват в Ковид отделението. Опитни колеги им помагат, докато младите лекари наберат опит. Те са от най-различни специалности – има гинеколози, кардиолози…“, заяви д-р Борил Петров, ръководител на общинската Пета градска болница.

Още по темата

30 окт 2020 06:27

186

29 окт 2020 20:07

43

Пред Bulgaria ON AIR той определи ситуацията с Ковид-19 в страната като критична и апелира към спазване на противоепидемичните мерки. „Положението е критично. Пета градска болница не се различава от другите лечебни заведения. Голяма е вълната от заболелите пациенти. В момента от 30-те разкрити легла в болницата, всички са заети. Придружаващите заболявания също трябва да се лекуват. От гледна точка на медицински персонал ситуацията също е критична. Апелирам към целия български народ да спазва противоепидемичните мерки и всеки да помага с каквото мога“, каза медикът в ефира на „България сутрин“.

По думите му доброволците съвсем отговорно са предоставили своя дълг като лекари в тежката борба срещу коронавируса. Лекарят алармира, че дежурствата в Пета градска болница са по 24 часа.

За октомври от 8 лекари, които давали дежурства, четирима са били специализанти. Те получавали допълнителното възнаграждение от 1000 лв. върху заплатата. Според д-р Петров младите лекари трябва да осъзнаят, че и в България имат бъдеще.

Той каза още, че двама общински съветници от ГЕРБ вече са предложили своята помощ като доброволци и увери, че всички са добре дошли да помогнат в битката срещу Ковид-19.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!