FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

22 са заразените с коронавирус в завода в Пазарджик

Двадесет и двама са вече заразените с коронавирус в най-големия завод за автомобилни части в Пазарджик. Служителите са на възраст между 22 и 58 години.

Спрени са поточните линии, на които са работили заразените работници. Затваряне на завода на този етап не се налага, но ако огнището се разрасне, ще се пристъпи и към тази крайна мярка, съобщиха от здравната инспекция в Пазарджик.

Заразените с коронавирус работници в най-голямото предприятие в Пазарджик са от различни райони на страната. Установени са болни от града и околните села, от Септември, Пловдив, Смолян и Ямбол.

Още по темата

21 май 2020 09:26

4

„До този момент потвърдените случаи са 22. От тях 12 са мъже и 10 са жени“. Това съобщи д-р Фани Петрова, директор на РЗИ-Пазарджик, цитирана от БНТ.

От завода съобщиха, че още с обявяването на извънредното положение са взели необходимите противоепидемични мерки.

„Наети са допълнителни автобуси и служителите пътуват през място. Освен това е въведено и три пъти сменно измерване на температурата. Най-интересното е, че тези положителни проби са установени с PCR тестове, а не с меренето на температура“, обясни Снежана Гумнерова, ПР на завода:

Вече е започнало масово тестване на служителите в завода по инициатива на ръководството на фирмата.

На този етап заразените служители са в добро общо състояние и са на домашно лечение. Здравните власти продължават да издирват контактните на заразените, за да бъдат поставени под 14-дневна карантина.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!