FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Шефът на НСО не е съгласен с призивите за закриване на службата

След като кола на НСО блъсна дете преди няколко дни, партия „Атака“ поиска закриване на службата. Детето все още е в тежко, но стабилно състояние и му предстои операция в понеделник. Според говорителя на НСО, шофьорът на автомобилът е в стрес от случилото се. 

Още по темата

14 дек 2019 07:30

82

13 дек 2019 07:00

294

Желанието на „Атака“ службата да бъде закрита, Веселин Нинов коментира така:

„Фиксацията върху НСО и уронването на престижа ѝ с нищо не помага за решаването на проблемите. НСО не е факторът, който повишава напрежението. Не се съгласявам с призивите за закриване на службата, това е абсолютно несериозно, защото тази дейност е от съществено значение за националната сигурност.“

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че във всеки един момент служителят, блъснал детето е готов да поеме отговорност, ако бъде установена вина.

Институциите отново напомниха, че в късните часове на деня е препоръчително да носим светли дрехи, за да сме видими за шофьорите.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!