FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Четири мобилни екипи ще ваксинират възрастни софиянци

Четири мобилни екипи ще ваксинират възрастни софиянци

Снимка: БГНЕС
Четири мобилни екипа за поставяне на ваксини на настанените в домовете за възрастни хора сформира Столичната община, съобщават от пресцентъра на общината.

Екипите ще се състоят от лекар и медицинска сестра от общинските болници, а логистиката ще се извършва от представители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Задачата им е да участват във Втората фаза на поставянето на ваксини, когато ще бъдат имунизирани всички желаещи от столичните домове за възрастни хора.

Решението е взето на днешното заседание на Столичния оперативен щаб по предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова.

По решения на щаба във втората фаза ще бъдат включени поетапно и всички желаещи, които работят в образователни институции – освен учителите и непедагогическият персонал и медицинските сестри от училищата, детските градини и детските ясли.

По време на заседанието кметът на София Йорданка Фандъкова е посочила, че мерките към момента дават резултат и засиленият контрол трябва да продължи, за да се запази тенденцията на по-малък брой заболели. През днешния ден хоспитализираните лица в столицата са 1184, като 215 от тях са в интензивни отделения.

През последните две седмици екипите на СДВР са проверили 4169 карантинирани лица за спазване на мерките, проверени са и търговски обекти. Съставените актове са 147.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!