FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ЦИК избира доставчик за 9600 машини за гласуване

ЦИК избира доставчик за 9600 машини за гласуване

Снимка: БГНЕС
Централната избирателна комисия трябва да избере доставчик на машините за гласуване. Обществената поръчка е за 9 600 машини.

Във вторник бяха отворени офертите на двете фирми, които останаха в надпреварата за спечелване на поръчката с пределна цена от 36 милиона лева без ДДС, съобщава Нова тв.

ЦИК ще очаква машините за гласуване да са доставени до 10 февруари.

Според медийни публикации, предложенията са почти еднакви като стойност. Правителството вече осигури 43 милиона и 200 000 лева в бюджета на ЦИК за покупката на устройствата, които ще се ползват в предстоящите парламентарни избори.

Според последните поправки в Изборния кодекс във всички секции с над 300 избиратели трябва да има възможност както за гласуване с хартиени бюлетини, така и с машини. 3750 лева е цената на една машина за гласуване.

„Опитвахме се да съкратим сроковете, затова заседанието ни беше в този късен час“, обясни пред БНР говорителят на Централната избирателна комисия Таня Цанева.

По думите ѝ все още не е ясно къде ще се съхраняват машините, защото те изискват специални условия и охрана. Няма яснота и за сградата, в която ще бъде настанена ЦИК, след като са получили уведомление от председателя на парламента, че трябва да напуснат сградата.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!