FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Цените на петрола продължават да вървят нагоре

Цените на петрола продължават да вървят нагоре

Снимка: Pixabay
Петролните котировки днес отново се повишиха в азиатската търговия, след като студеният фронт, обхванал части от САЩ, затвори петролни кладенци и рафинерии в щата Тексас, който е най-големия производител на петрол в страната, информира „Ройтерс“.

Близо 4,6 милиона барела петрол се добиват дневно в Тексас. Там се намират и някои от най-големите рафинерии, произвеждащи бензин и дизел в САЩ.

Тласък на цените даде и изявление на йеменските бунтовници хуси, които са ударили с дронове летища в Саудитска Арабия. Това породи опасения за доставките на черно злато от най-големия световен производител. 

Същевременно оптимизмът за възстановяването на световната икономика се засилва заедно с ускоряването на ваксинациите срещу коронавируса по цял свят.

Сортът Брент от Северно море поскъпна с 35 цента или 0,6 на сто до 63,65 долара за барел. В предходната сесията цената на контрактите достигна най-високото равнище от януари 2020 година.

Американският лек суров петрол поскъпна с 82 цента или 1,4 на сто до 60,29 долара за барел. Петролният пазар в САЩ вчера бе затворен заради националния празник Ден на президентите.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!