FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ЦГМ: Съобщения за вдигната кола ще се пращат от номер 1902

Центърът за градска мобилност въвежда нова SMS услуга за водачите, чиито автомобили са принудително преместени на наказателен паркинг.
„Това е част от политиката на ЦГМ – да предоставяме максимална информация, която да бъде полезна на гражданите. Имаше нужда от тази услуга, тъй като тя ще им спести време и стреса, който ще получат, когато установят, че автомобилът не е на мястото, където е бил паркиран“, посочи изпълнителният директор на ЦГМ Румяна Милова в ефира на „България сутрин“.

Още по темата

20 яну 2020 10:37

44

Престоят в наказателния паркинг е 16 лв. на ден, за час – 2 лв. за леките коли.

Тя обясни, че съобщението ще се изпраща на телефон, от който последно е изпратено валидно съобщение за паркиране за съответния автомобил.

Пред Bulgaria ON AIR изпълнителният директор на ЦГМ уточни, че съобщенията са на латиница, тъй като голяма част от клиентите разполагат с телефонни апарати, които не поддържат кирилица и биха получили единствено символи.

„Ако някой гражданин получи съобщение с подобно съдържание, но не е от телефон 1902, значи има някаква измама“, отбеляза Милова.

По думите ѝ приходите от вдигнати неправомерно паркирани коли през 2019 са около 32 милиона лева. Те ще бъдат вложени в поддържане на зоните, както и в ремонти на тротоари и площи за паркиране.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!