FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Цвете или благотворителност: Учителка се нуждае от помощ за лечение

Благотворителна инициатива изостри отношенията между учители и цветари преди първия учебен ден в Казанлък.

Няколко училища в града на розите отправиха призив към родители и ученици вместо цветя за началото на учебната година, да съберат пари за учителка, която се нуждае от помощ. Продавачите на цветя обаче реагираха – не било редно благотворителните кампании да са за тяхна сметка.

След сърдечен пристъп учителката с 25-годишен стаж Даниела Драгиева изпаднала в кома по време на екскурзия в Швейцария. Там я стабилизирали, но сега трябва да бъде транспортирана до България за по-нататъшно лечение. За целта за необходими средства, с които роднините ѝ не разполагат.

Цветари от Казанлък обаче сметнаха за неуместно благотворителната кауза да е за сметка на тяхното препитание. Част от тях са приятели с пострадалата учителка, която живее близо до магазините им. Споделят, че много обичала цветята.

След като бъде транспортирана до България Даниела Драгиева ще бъде настанена в Казанлъшката болница за лечение, съобщава Bulgaria ON AIR.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!