FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Хампарцумян: Сегашните паспорти са въведени в резултат на испанския грип

България се готви за втората фаза от ваксинацията. Общините събират списъците със съгласие.
„Ваксината е началото на проясняване на медицинската фаза. Самото поставяне на ваксината е логистично един супер сложен проблем, който не съм сигурен, че всички си дават сметка за него. Говорим за ваксиниране на около 60-70% от населението. С 3 хладилника и 4 палатки това няма как да се случи, но се надявам, че с времето ще имаме по-сериозна организация“, каза банкерът Левон Хампарцумян за предаването „Опорни хора“.

Той е категоричен, че в началото на годината трябва да сме оптимисти.

„Най-стабилният начин на развитие е еволюционният, само че взима много време. В спешни ситуации не може да очакваме оптимални решения. В края на хоризонта вече се вижда краят на медицинската фаза, което дава възможност да започнем количествено да видим икономическите последствия от кризата. Ако има трета, четвърта вълна – ще има отново ваксина, както е при грипа всяка година. Този вирус или ще изчезне, или ще започнем да живеем с него“, допълни Хампарцумян пред Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че сегашните паспорти, които са във вида, в който ги познаваме, са въведени в резултат на испанския грип през 20-ти век.

„Задължително ще се ваксинирам. Ваксината може да има странични ефекти, с определена чистота. Когато ги знаеш – можеш да получиш адекватна помощ. В Азия населението вярва на администрацията си, лекари. А в Европа това доверие е нарушено“, коментира още банкерът и подчерта, че държавата се изхранва от резултатите на бизнеса.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!