FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Фандъкова: В Южния парк има много частни имоти

Фандъкова: В Южния парк има много частни имоти

Снимка: БГНЕС
В Южния парк има много частни имоти. За мое съжаление те са реституирани, връщани безобразно в годините назад. Това, което ние успяваме, е да държим здраво, за да не се допусне каквото и да било строителство там. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, която коментира проблема с частните терени в парка, предаде БГНЕС.

„В същото време законът ни задължава да изкупуваме такива обекти, което за мен е безобразна бомба заложена преди години. От една страна се връщат имоти на частници, интересно е и да се видят кои са те, и от друга страна, след това да им дадем пари, за да си защитим парка. Тези пари не са никак малко“, заяви Фандъкова.

Тя обяви, че е поискала работна група, сформирана от общински съветници от различни политически сили, да работят по въпроса по какъв начин ще се купуват и отчуждават частни терени, за да не се допуска строителство, защото наведнъж не може да бъдат изкупени всички проблемни терени. Според кмета интересен е и начинът, по който различните политически сили лобират откъде да се започне.

„Не може да допуснем каквото и да било строителство в парковете, не само в Южния парк“, отсече тя и подчерта, че изкупуването на такива терени струва сериозни средства на града.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!