FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Удължават до 16 февруари срока за лов на дива свиня

Удължават до 16 февруари срока за лов на дива свиня

Снимка: Pixabay
До 16 февруари ще бъде удължен срокът за групов лов на дива свиня, съобщава БНР.

Решението идва със заповед на министъра на земеделието Десислава Танева, но предизвиква противоречиви реакции сред ловците.

Още по темата

7 яну 2020 18:40

8

17 юли 2019 14:21

27

На 7 януари министърът на земеделието издаде заповед, с която груповият лов на дива свиня бе разрешен до края на януари, а днес Танева е подписала нов документ, който удължава срока до 16 февруари.
Целта на удължаването на лова е да се намали популацията на дивите прасета, които са основни приносители на африканската чума, която засегна няколко големи свинекомплекса у нас.

Ловуването през февруари
на този вид дивеч обаче предизвиква противоречиви реакции сред ловците, защото по това време на годината женските са в напреднала бременност.

В тази връзка Съюзът на ловците и риболовците призовават членовете си, които все пак ще се включат в излети през февруари, да се придържат към ловната етика и дългогодишните ловни традиции и да не стрелят, ако не са сигурни, че животното срещу тях е глиган.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!