FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Токсични отпадъци тровят рибата в река Марица

Токсично е замърсяването на водите на река Марица между Пазарджик и Пловдив, където вчера изплува мъртва риба. Това сочат първите резултати на взетите проби. Бързите тестове са отхвърлили наличието на цианид.
До момента са извършени огледи на три места по поречието на река Марица и в четири фирми в района на Пазарджик, пише Bulgaria ON AIR. Вредните вещества са стигнали по течението от Пазарджик до Пловдив и Първомай, има опасност да стигнат и Хасково.

Още по темата

25 яну 2020 17:25

17

Течът на вредни вещества е от фирма, която се занимава с преработка на отпадъци и събиране на вторични суровини. Все още властите уточняват какво е опасното вещество във водата.

Районната прокуратура в Пазарджик издаде заповед да не се изнася нищо от речното корито, докато не се установи причината за измирането на рибата.

Няма опасност за качеството на питейната вода в Пловдив, но превантивно се ограничава ползването на две от четирите помпени станции в града.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!