FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Температурите в петък ще са до 31°C, почти без валежи

Утре ще бъде предимно слънчево, след обяд ще е с купеста облачност, но почти без валежи.

В сутрешните часове над източните райони, както и на места в низините и котловините, ще има мъгла или ниска облачност. През деня вятърът от юг-югоизток ще се усили до умерен.

Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 26 и 31 градуса, в София – около 27 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 25-27 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 23-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд – с купеста облачност, но почти без валеж. В сутрешните часове ще духа слаб югозападен вятър, който през деня ще се усили. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра – около 13 градуса.

На 26 и 27 септември времето ще бъде доста динамично. В събота южният вятър временно ще се усили, особено в Източна България и в районите в близост до северните склонове на планините, където ще бъде бурен с пориви 25-30 м/сек – 90-108 км/ч. Температурите в събота ще са високи – минималните до 15-20 градуса, а дневните в Източна България и на места в централната част на Дунавската равнина ще надхвърлят 30 градуса.

Още преди обяд над много райони в Западна, а в следобедните часове и привечер – над Централна и Североизточна България, ще се развие значителна купесто-дъждовна облачност. Отначало в западните райони, а по-късно през деня и през нощта срещу неделя се очакват локални интензивни валежи и гръмотевични бури, значителни по количество – между 25 и 50 л/кв. м в отделни райони в западната половина от страната. От запад ще започне понижение на температурите. Привечер и през нощта срещу неделя по най-високите части на Рила ще превали сняг.

В неделя ще бъде почти без валежи, с разкъсана облачност до слънчево. Вятърът отново ще бъде с южна компонента. Температурите слабо ще се повишат, в Югоизточна България ще бъдат до 28-29 градуса, в останалата част от страната ще са предимно между 20 и 25 градуса.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!