FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

С демонстрации федерации и спортни клубове привличат децата

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерство на младежта и спорта организира „Европейска седмица на спорта #BeActive“ за шеста поредна година.
Между 23 и 30 септември всички жители и гости на София ще имат възможността да станат част от най-големия спортен празник в Европа за любители.

Европейската седмица на спорта беше открита в София вчера в Княжеска градина.

В четвъртък и петък в „Асикс Арена“ министерството организира традиционния Спортен панаир.

В него се включват представители на над 20 вида спорт – федерации и спортни клубове, които ще представят дейността си с информационни щандове и демонстрации. Целта на спортния панаир е да представи на децата и младежите разнообразни видове спорт, от които те да изберат най-подходящия за тях. Спортният панаир е и място за среща на спортните федерации и клубове със спортни таланти.

Финалът на Европейската седмица на спорта ще бъде отбелязан на 26 септември (събота). Спортно селище и Нощ на спорта #BeActive Night ще очакват приятелите на спорта между 15 и 21 часа в пространството пред НДК. Посетителите ще имат възможност да се включат в демонстрации на екстремни спортове, летене с балон, скейтборд със зона Boardshop, слаклайн парк Modis & Win4Youth с награди, демонстрации и открити тренировки с Fitfest, зона Pulse Fitness, и много други.

В спортното селище федерации и клубове ще представят дейността си чрез демонстрации и информационни материали. Всички желаещи ще могат да вземат участие в техните мероприятия. Събитието ще продължи с #BeActive Night с програма на сцена с участието на посланиците на Европейската седмица на спорта, спортисти и музикална програма с водещ Митко Павлов.

На 26.09 в 10.00 ч. на стадион „Раковски“ в столицата, ултрамаратонецът Краси Георгиев ще се впусне в поредното си предизвикателство „Здрав дух, здраво тяло“. Той ще тегли пикап в продължение на 27,5 часа с благотворителна цел.

През 2020 г. мотото на Европейската седмица на спорта е „Бъди активен всеки ден, всеки навсякъде спортува!“, а инициативите ще се проведат в София и други градове в страната. Тя има за цел да подпомогне личностното развитие на младите хора и подкрепи спортните им потребности, чрез изграждането на чувство за отборен дух, толерантност и солидарност. Входът за всички събития от спортната седмица е свободен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!