FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Столичните инспектори – на велосипеди за чист въздух

Столичните инспектори - на велосипеди за чист въздух

Снимка: БГНЕС
Eжегодната кампания „Европейска седмица на мобилността“ ще се проведе от 16-ти септември до 22 септември.

На самия 22 септември, когато отбелязваме Световния ден без автомобили, заявката на много хора е да се придвижват изцяло пеша или с обществения транспорт в София.

От днес до 22 септември инспекторите от Столичния инспекторат ще ползват велосипеди и ще ходят пеша.

„Тече седмицата на мобилността. Тази година е под мотото „Избери как да се придвижиш“ и Инспекторатът избира да се придвижи с градския транспорт и с 34 велосипеда, които имаме и които не стигат за всички“, каза пред БНР директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

Спираме нашите автомобили, ще се движат само трите електрически и хибридите, които ще се движат на електричество, обясни Георгиева.

Тя каза още, че целта е да може, макар и малко да се повлияе върху качеството на атмосферния въздух.

Не само чрез спиране на автомобилите на Столичния инспекторат, а чрез началото на една инициатива за по-малка употреба на двигатели с вътрешно горене, и на начин на мислене, че трябва все повече да се стремим в нашето ежедневие да намаляваме натиска върху околната среда, в това число и от автомобилните газове, коментира Георгиева.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!