FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Социалното министерство с кариерен форум за българи в Австрия

Социалното министерство с кариерен форум за българи в Австрия

Снимка: БГНЕС
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще продължи и през 2020 г. да организира  кариерни форуми за българи в държавите в Европа, в които има най-голям процент обучаващи се или вече завършили наши сънародници. Първото събитие от тази инициатива предстои на 21 януари във Виена. В кариерното изложение в столицата на Австрия ще участват австрийски инвеститори в България, които ще представят работни места и възможности за професионално развитие в различни градове у нас, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Форумът се организира от Австрийската стопанска камара и Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на България във Виена. В събитието ще участва и заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, която ще запознае присъстващите с възможностите за заетост в България и ще представи програмите за повишаване на професионалната квалификация, трудовото и социално законодателство, мерките за съчетаване на личния и професионалния живот. В изложението със свой щанд ще се включи и Агенцията по заетостта. Нейните експерти ще консултират посетителите за услугите и мерките, насочени към подпомагане на младежи за професионална реализация в България.

Кариерният форум в Австрия ще се проведе на 21 януари от 16,30 часа в сградата на Австрийската стопанска камара, на адрес: Wiedner Hauptstrasse 63 | 1040 Wien.

Желаещите да участват в събитието могат да се регистрират на следния линк: https://karriereinbulgarien.eventbrite.com.

До края на 2020 г. Министерството на труда и социалната политика планира провеждането на кариерни форуми в Лондон, Великобритания (7 март), Кьолн, Германия (25 април), Мюнхен/Берлин, Германия (16 май), Виена, Австрия (17 октомври).

През 2019 г. МТСП организира изложения в Австрия, Великобритания,  Германия и Нидерландия. На всеки форум между 20 и 35 водещи компании от всички сфери на икономиката представиха възможности за работа в България. Проведените сред участниците във всички форуми анкети показаха, че значителна част от присъстващите младежи се чувстват мотивирани да започнат или продължат професионалния си път у нас и са открили интересни фирми/позиции за бъдещото си кариерно развитие.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!