FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

София е на 35-то място сред градовете с най-много задръствания

София е на 35-то място сред градовете с най-много задръствания

Снимка: БГНЕС
София се намира на 53-о място в света по задръствания и съответно по натоварване на транспортната мрежа за 2020 година. Това са данни на специалисти от Tom Tom – холандска фирма, занимаваща се с производството на навигационни системи и съставяне на карти.

Компанията състави класация на градовете по света с най-големи задръствания, като в нея попадат 416 населени места. Отчита се, че натоварването на пътната мрежа в София е спаднало до 30% по време на ограниченията, наложени заради коронавируса, като този показател варира от 53% при лидерите в класирането до 7% при последния град в списъка – Грийнсбъро (САЩ).

Друга любопитна подробност е, че румънската столица Букурещ, която беше известна със задръстванията си, отпада от Топ 10 и вече е на 18-о място. Интересното е, че в първата десетка няма градове от САЩ и Китай, които са най-големите пазари на автомобили в света.

Кои градове са в топ 10 по задръстване четете на сайта на Automedia.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!