FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Слънчево и топло: Темперутарите стигат 9 градуса

Слънчево и топло: Темперутарите стигат 9 градуса

Снимка: архив, Булфото
Днес ще бъде ясно. Ще духа слаб до умерен, предимно северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°.Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология.

Ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност преди обяд над Източна България. Сутринта на места в котловините видимостта за кратко ще е намалена. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и по Черноморието – до умерен северозападен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 4° и 9°. Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца; през деня слабо ще се понижи.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в часовете до обяд. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха между 5° и 8°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, с тенденция през деня да отслабва.

Над планините ще е слънчево. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

В сряда ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб, главно в Дунавската равнина и по Черноморието – до умерен. Минималните температури ще са до около минус 5°. Дневните ще се повишат значително, но за кратко – максималните ще достигнат на места до 12°-14°.

По-късно през деня и през нощта срещу четвъртък с усилване на северозападния вятър ще започне бързо застудяване. Облачността временно и за кратко ще се увеличи, почти без валежи. Ще бъде ветровито и сравнително студено – минималните температури ще се повишат, максималните ще се понижат. В петък вятърът ще отслабне, до вечерта ще се смени с югозападен. Ще преобладава слънчево време. Ще започне затопляне.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!