FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Слънчево време днес, какво ще бъде в почивните дни?

Слънчево време днес, какво ще бъде в почивните дни?

Снимка: Pixabay
Днес ще преобладава слънчево време с повече облаци преди обяд, на места може да има и слаби валежи.  Сутринта ще е хладна, но дневните температури ще се повишат и максималните ще достигнат между 19 и 24 градуса, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. 

Над Черноморието облачността ще е по-значителна, на места по обяд ще превалява. По-късно облачността ще намалее и ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са между 15 и 19 градуса. Температурата на морската вода ще е 16-18 градуса.

Над планините ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по върховете може да има мъгли. На 1200 метра максималната температура ще бъде около 14 градуса, а на 2000 метра около 7. 

На празничния 24 май преди обед ни очаква слънчево време. В следобедните часове от северозапад облачността ще се увеличи и до полунощ на места в северозападната половина от страната ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса.

В началото на следващата седмица ще има по-значителна облачност. В много райони ще има и превалявания, на места по-интензивни. В следобедните часове са възможни и гръмотевици.

Във вторник има по-голяма вероятност от валежи. По най-високите части на Рила и Пирин ще превали сняг. Вятърът ще е слаб до умерен, от северозапад, в източните райони от север-североизток, и ще бъде сравнително хладно. Максималните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!