FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

След газовия балкански хъб, Борисов с нова идея – за хранителен

След газовия балкански хъб, Борисов с нова идея - за хранителен

Снимка: Facebook

Работи се върху идея да бъде изграден голям хранителен хъб на Балканите, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов.

Премиерът посочи като място за това летище Пловдив, след като откри турски завод за осветителни тела за автомобили.

„При този огромен икономически подем на град Пловдив не може летището да остане настрани, занемарено. Мисля, че Балканите имат нужда от един голям хранителен хъб, от който да идват и да се изнасят стоки”, каза премиерът, според когото може да се окаже, че ще е по-евтино те да се изнасят със самолети.

Преди 4-5 години БВП беше 50 милиарда, а тази година ще минем 120 милиарда лева. Добре е, когато има такива инвестиции, които оставят добавена стойност в България, изтъкна той на церемонията.

Той акцентира върху изградените индустриални зони в България, които се запълват изключително бързо.
 
Според премиера е от значение, че висококвалифицирани български кадри започват да се завръщат от чужбина. Борисов отбеляза също изграждането на инфраструктурата у нас, като акцентира върху пътя Ботевград – Мездра и Пловдив – Асеновград, както и разширяването на околовръстното на град Пловдив. 

Инвестицията за завода край Пловдив е на стойност 40 милиона евро, като се очаква до 2023 година да бъдат наети на работа близо 400 души.
 
Компанията има общо 6 завода по света на стойност 253 милиона евро инвестиции, направени през последните 7 г. В тях работят 4 000 служители, а оборотът за 2018 г. е 383 милиона евро.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!