FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Ски учителят от Троян: Преборих болестта, отслабнах 8 кг!

Един от изписаните излекувани от коронавирус пациенти у нас е ски инструкторът Веселин Ангелов от Троян. 38-годишният мъж  разказва как е преминал през тежкото изпитание пред Нова телевизия.

Ски учителят обясни, че първата седмица е имал изключително висока температура и болки в мускулите. След като температурата не спадала, потърсил лекарска помощ в болницата в Разлог.

Прибрал се в Троян, след което го приели в Инфекциозната болница в Ловеч. След две отрицателни проби ски учителят е изписан и е вече у дома, където ще прекара още 28 дни под карантина.

Още по темата

30 мар 2020 08:00

20

30 мар 2020 07:44

7

30 мар 2020 07:20

37

30 мар 2020 07:00

37

„От вчера съм вкъщи. Първата седмица беше доста трудно, защото температурата не спадаше. Успяха да я овладеят чак на десетия ден. Приемах три антибиотика, като два от тях бяха венозно. През първите 5-6 дни нямах никакъв апетит и ми се виеше свят. Подобрението започна чак след седмица, която беше много тежка“, разказва Веселин. Той разказва, че симптоматиката при него е протекла различно. През първите 3-4 дни е имал температура и болки в мускулите. Нямал е кашлица и не се притеснил, че може да е коронавирус.

„Аз рядко хващам и грип, имам силен организъм и нямам база за сравнение с друга настинка. От вчера започнах и ново лекарство, което трябва да приемам още една седмица. За тези две седмици отслабнах 8 килограма. Чувствам се отпаднал, но се надявам положението да се подобрява“, казва Веселин.

Според него е възможно да е бил заразен от туристи от Великобритания или Израел, каквито били гостите на лифта в последните дни. Пробите на съпругата и детето му са отрицателни.

Температурата остава в продължение на много дни и много важна роля играе самият организъм. Точно това е и причината, поради която възрастните хора не могат да преборят вируса в много от случаитe.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!