FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Рушаща се фасада на жилищен блок в центъра на София

Рушаща се фасада на жилищен блок в центъра на София застрашава жителите на столицата. За опасността сигнализира зрител на Bulgaria ON AIR.
Районът е „Триадица“, улица „Доспат“ 23 – на метри от жилищния блок се намират парк, площадка и детска градина.

„Фасадата просто се руши и падат парчета, но всъщност тук проблемът е, че тези парчета са много големи и това спокойно може да убие човек. Съпругата ми, минавайки оттук, просто се е отървала по някакъв страхотен късмет, парче е паднало на около метър-два от нея“, сподели Тодор Литовски.

Веднага след случилото се е подаден сигнал на сайта към общината, но отговор липсва. Все още има парчета от фасадата по тротоара, има и обезопасителна лента, но тя е скъсана.

Домоуправителката на блока – г-жа Минчева, също е подала сигнал в районната община. Направена е проверка и са обяснили, че ангажиментът по отстраняване на проблема и обезопасяването е на етажната собственост.

„Той каза на първо време да сложим обезопасителни въжета, сложили сме, обаче ги къса някой, нарочно ги късат“, разказа домоуправителката на блока.

Тя разказа, че живущите в блока всъщност са най-застрашени, а плочите са на повече от 40 години и не за първи път имат такива проблеми. Бяхме уверени, че са взети мерки и очакват алпинист още в понеделник. Предстои решение дали да сменят плочите на цялата фасада.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!