FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Руските дипломати изготвяли фалшиви самоличности, за да внедрят шпиони

Руските дипломати изготвяли фалшиви самоличности, за да внедрят шпиони

Снимка: БГНЕС
Днес руските дипломати, уличени в шпионаж, трябва да напуснат България. Единият е от осемте първи секретари на мисията на Москва, а другият – служител в Търговското представителство.

Но каква е била работата им в страната ни?

Още по темата

25 яну 2020 16:10

432

24 яну 2020 11:31

Според информация на NOVA от източници, свързани с разследването, единият от двамата изгонени от България руски служители в посолството в София се е интересувал от слабости в нашата Единна система за гражданска регистрация и административно обслужване на населението (ЕСГРАОН) .

Дипломатът търсил данни за починали българи в активна възраст или такива, които постоянно живеят в чужбина. След това изготвял фалшиви самоличности на руски разузнавачи, които внедрявал у нас.

В официално становище на Кремъл от събота действията на България бяха обявени за „провокация“ и руската страна си запазва правото на ответни действия.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!